Elérhetőségek

Büki Testedzők Köre

9737 Bük,
Eötvös utca 7
Telefon: 36303778254
E-mail küldése

2015. szeptember 16., 09:31Az elmúlt évben a BTK női kézilabdacsapata ezüstérmes lett az NB II. Nyugati csoportjában

Az elmúlt évben a BTK női kézilabdacsapata ezüstérmes lett az NB II. Nyugati csoportjában. A csapat megkezdte a felkészülést az új bajnokságra, az elmúlt hét végén Bükfürdő Kupa néven felkészítő tornát rendeztek.

A nyáron négy játékos távozott a csapatból, egy új játékos érkezett a felnőtt csapathoz. Mátés István edző szerint a csapat a tavalyi teljesítményre lehet képes. Már augusztusban elindultak az edzések, hiszen a 16. Bükfürdő Kupát ebben az évben szeptember elején rendezte meg a BTK. A nyolc csapat részvételével rendezett tornán a döntőbe jutottak a BTK lányai, azonban itt az egy osztállyal feljebb játszó győri VLKSE győzött. A tapasztalatokat Mátés István edző foglalta össze: A mezőny összetételét ismerve várható volt, hogy az NBI/B-s Győri VKLSE csapata azért valamilyen szinten kimagaslik az NB II-es csapatok mezőnyéből, ez végül is be is következett. Mi sem tudtuk megszorítani a döntőben, de a többi NB II-es csapat ellen a csoportbeli teljesítményünk azt fokozatosan javuló volt. Természetesen van még mit csiszolni, hisz messze nem vagyunk készek, de úgy gondolom, hogy a tavalyi játékunkat, a tavalyi játékrendszerünket a lányok a pályára tudták vinni és ez jelentette tulajdonképpen azt, hogy a második helyen tudtuk befejezni ezt a tornát. Azt kell, hogy mondjam, hogy hányadik helyen végeztünk az nem fontos, hiszen ha még jobban forgatom a csapatot, még több játékost tudok játszatni akkor biztos, hogy más eredmény lett volna. Kicsit ilyenkor mindig kettősség van bennem, mert a hazai tornánál a közönség elvárja, hogy jól szerepeljünk, ugyanakkor itt nem feltétlen az a cél, hogy nyerjünk, hanem az hogy megpróbáljuk játékba hozni a csapatot. Most csak a döntőben kaptunk ki.  

Mikor indul a bajnokság?

Először szeptember 20-án, vasárnap játszunk. 5 hazai mérkőzésünk lesz. 3 mérkőzés vasárnap lesz, 2 szombaton. Mi általában szombaton esténként szoktunk játszani, de elsősorban terem problémák miatt úgy adódott, hogy vasárnap kényszerülünk játszani.  Az 5 hazai meccsből egy borzasztó nehéz lesz, mert az abszolút toronymagas favorit szombathelyi csapat látogat november vége felé hozzánk, a többi hazai mérkőzést nekünk kell megnyerni. Nagyon bízom benne, hogy ha egységes lesz a csapat, elkerülnek minket a sérülések, akkor a tavalyi szezon teljesítményét meg tudjuk ismételni. Nehéz lesz, mert tavaly mindössze 3 mérkőzést veszítettünk, de már most aláírnám, hogy ha bajnokság végén 3 játékot veszítenénk, mert az nagy valószínűséggel azt jelentené, hogy oda tudunk érni a második helyre, de a dobogóra biztos. Azt kell, hogy mondjam, ez a csapat képes arra, hogy dobogóra kerüljön, aztán majd meglátjuk menet közben, hogy a második vagy a harmadik helyre elég. Az első helyről nem beszélek, mert Szombathely egy külön kategória, ezzel a játékos állománnyal az NBI/B-t is akár megnyerhetné idén, nemhogy az NB II-t.  

 

« Vissza az előző oldalra!
Büki Testedzők Köre - Magyar