Elérhetőségek

Büki Testedzők Köre

9737 Bük,
Eötvös utca 7
Telefon: 36303778254
E-mail küldése

Kosárlabda szakosztály

  A kosárlabda szakosztály működését  1997-ben kezdte meg, azzal a céllal, hogy  15-17 éves büki fiatalok 15 fős társasága megfelelő körülmények között sportolhasson.

A szakosztály célja az elmúlt 18 évben nem változott, mindig kitartott az alapelve mellett és ez szerepel a hosszú távú célok között is: lehetőséget biztosítani kortól, tehetségtől függetlenül a büki és környékbeli kosárlabdát szerető sportolóknak; szórakozást, kikapcsolódást biztosítani amatőr szinten.

Bük hírnevét már 17 éve a Vas Megyei  Kosárlabda Szövetség által szervezett  Városi-város környéki bajnokságban öregbítjük. Itt olyan csapatokkal  és településekkel versenyzünk, mint pédául: Celldömölk, Kőszeg, Vasvár, Sárvár, Szombathelyi utánpótlás csapatok. A bajnokság színvonala magas, hiszen a megyénkben kettő első osztályú ( Körmend,Szombathely )és kettő NBII. –es ( SzOESE, Sárvár)  csapat neveléséből nagyon sok sportoló vesz részt ebben a bajnokságban.

A hosszútávú célok között szerepel továbbra is a megyei bajnokságban való szereplés. Magasabb profi szintre eddig sem és ezután sem kíván a csapat nevezni, ennek oka, hogy ebben az esetben a Büki és környékbeli fiatalok sokkal kevesebb vagy egyáltalán nem kapnának játéklehetőséget ( a következő szint az NB II.), a másik oka pedig, hogy a jelenlegi költségvetés többszörösére lenne szükség az induláshoz.

Mint ahogyan az elmúlt 18 évben, továbbra is Büköt képviselve vesz részt a csapat számos eseményen: Büki kupa, Hérincs Zsolt Emléktorna (Celldömölk), Jurisics Kupa (Kőszeg), Streetball (Körmend), Strandkosárlabda (Körmend), B33 (Szombathely), Sárvár Kupa (Sárvár).

Heti kettő edzés keretén belül készülünk fel a bajnokságra.  A bajnokságot megelőzően alapozó edzést tartunk. A bajnokság közben inkább a technikai és kevésbé az erőnléti edzés érvényesül. Az edzések hangulata a hobby és a kikapacsolódás mellett profizmust is tartalmaz. Edzés: bemelegítés, futó gyakorlatok, dobás gyakorlás, játékhelyzetek elemzése  és játék.

A 18 éves működés során a 15. jubileum alkalmából fotókiállítást, kosárlabdatornát illetve streetballt rendeztünk. A 10 éves jubileum alkalmából vendégül láttuk a Körmend NB I.-es csapatát egy gálamérkőzés keretén belül. Az eltelt évek alatt számtalan kupagyőzelemmel ill. 2. valamint 3. hellyel rendelkezik a csapat.

Az anyagi költségvetést mindig ésszerűen és tudatosan használtuk fel. A költségvetésben rendelkezésre álló összeget egyetlen alkalommal sem lépte túl a csapat. A jövőben is ezt a pénzügyi fegyelmet kívánjuk tartani.

Jelenleg a Tao. pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően a felszerelések biztosítottak a játékosok számára.

  Várjuk azon fiatalok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának szakosztályunkhoz.


 


« Vissza az előző oldalra!
Büki Testedzők Köre - Magyar