Elérhetőségek

Büki Testedzők Köre

9737 Bük,
Eötvös utca 7
Telefon: 36303778254
E-mail küldése

Labdarúgó szakosztály

 

 

  Egyesületünkkel egyidős a labdarugó szakosztályunk, amely 1920-ban alakult meg! 1926 és 1929 között két csapat is működött!  Az első dicsőségesebb időszak 1931-től kezdődött a csapat életében, melyet 1939-től egy kisebb visszaesés követett. 1942-ben – helyi fiatalokból – megalakult a levente csapat, amely már a környék csapataival szemben többnyire nyertesen került ki a küzdelmekből! Szép siker volt amikor 1943-ban megnyerték a levente bajnokságot!

Sajnos a háború szétsodorta ezt a sikeres csapatot, ezért egy teljesen új csapatot kellett építeni, amely 1945-ben megnyerte a megyei tornát.

Az ezt követő bajnoki évben a 6. hely jutott a fiataloknak.

Az elkövetkezendő évek során évről évre sikeresebben szerepelt a csapat.

Új fejezet volt az egyesület életében, amikor 1975-től 1982-ig a megyei I. osztályban szerepelt a csapat. 

Ezt követően – generáció-váltás miatt  –  megyei II-es csapata volt Büknek, egészen 1992-ig.

Időközben elkészült a sportpálya, amely egy újabb lökést adott a büki sportéletnek, ezen belül is a labdarugó csapatnak!

1995-ben a csapat feljutott az NB III-ba! A feltételek évről évre változtak, javultak. Megépült az új öltöző, lett hangosítás, elkészült az eredményjelző tábla, és 1500-2000 fő befogadóképességű nézőtér került kialakításra!

Megépült az edzőpálya, és esti mérkőzésekre rendezésére vált alkalmassá a centerpálya azáltal, hogy kiépítették a villanyvilágítást!

Újrafüvesítették a pályát, épült új Sportbüfé!

A 12 millió forintos fejlesztés mellett a működéshez a legtöbb támogatást az Önkormányzat adta, amelynek összege – csak példaként kiemelve - ’94-ben 2,5 millió, ’95 –ben pedig 4.33 millió forint  volt!

Jelentős változást hozott a focicsapat életében a 2001-es esztendő, amikor a labdarugók kiváltak az egyesületből és megalakították a Büki Futball Club Kft-t!

A gazdasági társaság tagjai a Büki Önkormányzat, a Hunguest Hotel , a Garázs Bt. voltak.

A 2001-2002-es év tekinthet a legsikeresebb esztendőnek a csapat életében, amikor a felnőtt csapat indulási jogot szerzett a profi  NB I B –ben történő elindulásra!

Az első évben elért középmezőnybeli sikerek után a következő bajnoki évben végig feljutó helyen állt a csapat, de végül be kellett érnie a harmadikoknak járó bronzéremmel. 2003 nyarán a csapatot működtető kft befejezte tevékenységét, így a csapat – már újra az egyesületet berkein belül – a megyei I. osztályban folytathatta a szereplést három (felnőtt, ifjúsági és serdülő )  csapattal.

Az első bajnoki év célja a bennmaradás  és a tapasztalat szerzés volt a teljesen kicserélődött  játékosállománynak, amely természetesen nem mondott le a magasabb osztályban való szereplésről.

A kitartó munka meghozta gyümölcsét, 2005 őszén már újra NB III-s csapata volt a településnek.

A sikeres évek után a 2010-2011-s bajnoki évet a 12. helyen zárta a csapat, de az akkori vezetés úgy döntött hogy a megyei I-be nevezi a csapatot! 

Csapatunk 2019-ben a megyei I.osztályban szerepel.

Az egyesület életében mindig kiemelt szeret jutott az utánpótlásnak. Akkor is amikor a profi csapat mellett játéklehetőséget biztosított a helyi fiataloknak, és akkor is amikor a helyi és környékbeli focista növendékeknek biztosított sportolási lehetőséget, kiszolgálva a mindenkori felnőtt csapatot!  A  legkisebb korosztálytól kezdve a felnőtt csapatig, minden korosztály megtalálhatja a lehetőséget a labdarúgás területén.

Az egyesületet támogató Önkormányzat, az edzőink , szakosztályvezetőnk is azon fáradoznak, hogy minél jobb feltételeket teremtsünk a játékosaink versenyeztetéséhez, - a jelenleginél jobb szereplés érdekében  - hogy minél jobban kiszolgáljuk a – még mindig legnépszerűbb sportág – a labdarúgás szerelmeseit!

 


« Vissza az előző oldalra!
Büki Testedzők Köre - Magyar